Meetjeslandse Toponiemen

Sluiten
Sluiten
Meetjeslandse Toponiemen
Jarenlang hebben de Meetjeslandse heemkundigen Achiel De Vos en Luc Stockman systematisch en diplomatisch alle oude Meetjeslandse plaatsnamen opgetekend. Naar het eind van de jaren 1980 hadden zij er bijna 20.000 bijeengezant. Het was hun wens om deze cultuurhistorisch en taalkundig bijzonder waardevolle verzameling voor een breder publiek van zowel professioneel als amateuristisch belangstellenden toegankelijk te maken.
Om dit doel te kunnen verwezenlijken werd in 1988 de Stichting Achiel De Vos opgericht, waarvan de werkende leden gaandeweg de oude Meetjeslandse toponiemen per deelgemeente verklaren en publiceren in de reeks Meetjeslandse Toponiemen tot 1600.
Elk boek bestaat uit drie delen: (1) een verklaring van de belangrijkste toponiemen, (2) een alfabetische index op de verklaarde plaatsnamen, en (3) een glossarium of overzicht van alle toponiemen in de historische bronnen. Elke aflevering is voorzien van een kaart van de gemeente in kwestie waarop de toponiemen zijn ingetekend.
De afleveringen van volgende gemeenten zijn uitverkocht: Adegem, Maldegem & Sint-Laureins, Aalter, Bellem, Hansbeke.
De afleveringen van de volgende gemeenten zijn nog verkrijgbaar: Eeklo, Lovendegem, Zomergem, Merendree, Vinderhoute, Oostwinkel & Ronsele, Ursel, Landegem, Lembeke, Nevele, Wondelgem.
Van hoog naar laag sorteren
  1. Lembeke
    In stock
    Lembeke

    Paul Van de Woestijne & Magda Devos

    € 10,00
Van hoog naar laag sorteren