Sluiten
Sluiten

Geschiedenis van Deinze en 't Land van Nevele in 112 verhalen

Paperback
Volume
283 p.
€ 24,00

Geschiedenis hoeft niet saai te zijn. Wie de 112 verhalen over Deinze en het land van Nevele in dit boek leest, zal verwonderd zijn over de ongemeen boeiende reisweg die deze ‘mijlpalen’ markeren. Een reis die begint met de vondst van een silexsteen uit de prehistorie op een afgelegen kouter, en eindigt met de samenvoeging van beide gemeenten – want ook dat is een historische gebeurtenis. Tussendoor zijn er de pakkende verhalen over oorlog, verwoesting en verraad, maar evenzeer over solidariteit, arbeid, succes of levensvreugde. Het zijn stuk voor stuk pareltjes die ons verrassen of doen glimlachen. Want geschiedenis gaat niet alleen over gebouwen of voorwerpen, maar omvat evenzeer het immateriële culturele erfgoed uit een ver of nabij verleden.
De geschiedenis van Deinze en ’t Land van Nevele in 112 verhalen heeft de ambitie om een breder publiek warm te maken voor de geschiedenis van deze streek en de interesse aan te wakkeren voor de erfenis van talloze generaties streekgenoten.

Productdetails
Productdetails
ISBN9789073626706
Jaar2017
NUR693
Formaat160 x 240 mm
Volume283 p.
Over de auteur

Stefaan De Groote is met dit boek niet aan zijn proefstuk toe. Hij is al decennialang actief bij erfgoedverenigingen, vooral bij de heemkundige kring het Land van Nevele. Denis Pieters, die een in Vlaanderen unieke fotocollectie bezit, is bij boekprojecten al vaker zijn compagnon de route geweest.