Nooit het Noorden kwijt

Paperback
Volume
188 p.
€ 20,00

Out of stock

Nooit het Noorden kwijt is een feestbundel ter gelegenheid van het emeritaat van prof. dr. Godelieve Laureys, een boek dat het einde markeert van een lange periode waarin Godelieve op bijzondere wijze leiding heeft gegeven aan de afdeling voor Scandinavistiek en Noord-Europakunde van de Universiteit Gent. Zij heeft in al die jaren veel betekend voor de Scandinavistiek in de Lage Landen en daarbuiten. Godelieve deed voornamelijk onderzoek binnen de Scandinavische taalkunde en de lexicografie. Toch heeft ze zich, gedurende haar periode als hoogleraar in zowel Groningen als Gent, steeds in de eerste plaats als Scandinavist gemanifesteerd en zeker niet enkel als linguïst. Nooit verloor zij de literatuur en cultuur van de Scandinavische landen uit het oog. Dit is ook duidelijk te zien aan het resultaat van deze bundel, waarin niet alleen taalkundige, maar ook veel literaire onderwerpen aan bod komen, alsook onderwerpen die zich op het snijvlak van taal- en letterkunde bevinden. De bundel bevat bijdragen van internationaal gerenommeerde Janke Klok, Petra Broomans, Ivo Holmqvist, Alan Swanson, Egil Törnqvist, Henk van der Liet, Wolfgang Behschnitt, Willy Martin, Luc De Grauwe, Muriel Norde, Charlotte Gooskens, Nanna H. Hilton en Anja Schüppert en ten slotte een op schrift gestelde versie van de afscheidsrede van Prof. Dr. Laureys.

Productdetails
Productdetails
OndertitelLiber amicorum ter ere van Godelieve Laureys
ISBN9789073626218
Jaar2016
NUR630
Formaat160 x 240 mm
Volume188 p.
OrganisatieUniversiteit Gent
Over de auteur
Sara Van den Bossche promoveerde in 2015 aan de Universiteit van Gent op een proefschrift met de titel: Brought into the Limelight. Canonisation Processes at Work in Astrid Lindgren’s Oeuvre in Flanders and The Netherlands. Inmiddels is zij werkzaam als Universitair Docent Jeugdliteratuur aan de Universiteit van Tilburg.
Martje Wijers werkt momenteel als assistent aan de Universiteit van Gent waar zij lesgeeft en schrijft aan een taalkundig proefschrift over de ontwikkeling van syntactische onderschikking in het Zweeds als vreemde taal.