Om nooit te vergeten

Paperback
Volume
240 p.
€ 22,50

Niet op voorraad

Zo’n seizoen ga ik nooit meer hebben, zei Remco Evenepoel nadat hij wereldkampioen was geworden in Australië. De grandioze en imponerende manier waarop dwong alleen maar bewondering af. In het jaar 2022 is Remco Evenepoel geworden wie hij wil zijn, als renner en als mens. Een zware val in de Ronde van Lombardije van 2020 deed hem al vroeg in zijn leven beseffen dat alles relatief is. Hij dacht meer na over een aantal zaken en leerde bepaalde dingen los te laten. Een dag niet fietsen mag ook al eens. Het winnen van een monument als Luik-Bastenaken-Luik was bijzonder belangrijk: vanaf nu zou hij meespelen op het allerhoogste niveau. Die gedachte zorgde ervoor dat Evenepoel met rust in het hoofd naar de Ronde van Spanje kon toeleven. En daar gebeurde het: na maar liefst 44 jaar schonk Evenepoel België opnieuw een overwinning van een grote Ronde. Om nadien ook nog eens wereldkampioen te worden na een aanval op 55 kilometer van de finish!

 

Christophe Vandegoor zat in de Vuelta drie weken lang in het spoor van Evenepoel, zijn ploegmaats en begeleiders, zijn ouders. Dit boek is een tijdsdocument van 2022, een jaar waarin hij voor het eerst LBL, de Vuelta en het WK won. Want die eerste keer vergeet je nooit meer.

 

‘Na een monument, een klassieker, een grote ronde, ook wereld­kampioen worden... Ik heb alles gewonnen. Een beter seizoen zal ik nooit meer hebben.’
— Remco Evenepoel na het behalen van de wereldtitel

 

‘Ik heb in mijn carrière niemand gezien die zo hard kan fietsen als Remco. Zijn fysieke capaciteiten zijn enorm. Remco is een uithoudingsbeest. Voor mij persoonlijk was deze Vuelta de mooiste ervaring in mijn carrière. Die beleving van drie weken samen op pad te gaan was ongelofelijk. Dat is een mooiere ervaring dan het winnen van een grote eendagskoers.’
— Dries Devenyns, ploegmaat Evenepoel

Productdetails
Productdetails
OndertitelHoe Remco de Vuelta won
ISBN978 94 644 4542 8
Jaar2022
NUR491
Formaat160 x 240 mm
Volume240 p.
Over de auteur

Christophe Vandegoor (1972) is sportjournalist bij VRT. Hij geeft vooral commentaar bij wieler­wedstrijden, op radio en tv. Tijdens vier Olympische Spelen bracht hij ook van andere sporten verslag uit. Hij schreef ook de biogra­fie van motorcrosser Stefan Everts.