Jezus – Het levende verhaal

Paperback
Volume
295 p.
€ 16,50

Jezus – Het Levende Verhaal is een essay waarin Eke Veenbrand op zoek gaat naar de sporen van Jezus van Nazareth. Als classicus was hij altijd geïnteresseerd in de literaire interpretatie van teksten. De ons overgeleverde geschriften uit de christelijke Bijbel zijn geworteld in zowel een joodse als een hellenistische context. Vanuit de clash tussen die tradities is het christendom ontstaan. Verhalen waren daarbij heel belangrijk, maar het is de vraag hoe die verhalen gelezen worden. Het historische aspect is nog veelal bepalend, zeker in het christendom.

Dit essay wil aan de hand van zowel historische als literaire aspecten van het christelijke verhaal verduidelijken hoe de waarheid het best tot haar recht komt. Het loont zeker de moeite om op een non-conformistische manier onder ogen te zien wat zich in de eerste twee eeuwen van onze christelijke tijdrekening aan interacties tussen feit en verfijnde fictie heeft afgespeeld.

Productdetails
Productdetails
OndertitelEen essay
ISBN9789463969208
Jaar2020
NUR700
Formaat148 x 210 mm
Volume295 p.
Over de auteur

Eke Veenbrand is de auteursnaam van Guido Vanderbeeken. Hij studeerde klassieke talen aan de Katholieke Universiteit Leuven en Hebreeuws aan de Rijksuniversiteit Gent. Als auteur publiceerde hij de dichtbundels Meditaties en Gebeden, Liefdevolle Gedichten, Meditatiespiegel en Jardin des Tuileries. In zijn poëtisch werk staat de onconventionele verhouding tussen religie en erotiek centraal. In 2014 publiceerde hij het gebedenboek Vlammend Siergewaad. Daarin krijgen de negenennegentig epifanische gebeden gratuite en universele dimensies die de eigen ervaringen overstijgen.