Veelgestelde vragen

E-books

• Publiceert Skribis ook e-books?

Ja, maar alleen als er van het boek in kwestie bij Skribis ook een gedrukte editie verschijnt. In dat geval helpen we je graag om je boek ook als e-book op de webshop aan te bieden.

• Welke bestandsformaten hebben de e-books van Skribis?

Skribis biedt de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende bestandsformaten, afhankelijk van het soort boek dat je geschreven hebt. PDF leent zich het best voor boeken met veel tabellen, figuren en (kleuren)afbeeldingen: de opmaak ligt vast en is identiek aan die van de gedrukte editie. EPUB of MOBI zijn meer geschikt voor boeken met (bijna) uitsluitend tekst: de paginering ligt niet vast maar is variabel (reflowable). Dit betekent dat de opmaak zich aanpast het apparaat waarop het e-book gelezen wordt.

E-books in PDF zijn geschikt om te lezen op computer of tablet, e-books in EPUB of MOBI zijn bestemd voor e-readers.

• Hoeveel kost de publicatie van een e-book?

E-books worden gemaakt op basis van de drukklare bestanden van de papieren editie. Dat betekent dat je voor de meeste redactionele diensten niet opnieuw hoeft te betalen. Uitzonderingen hierop vormen de kosten voor een nieuw ISBN, de conversie naar het gewenste bestandsformaat en een bijkomende pagina op de webshop.

Terug naar overzicht