Breyvier

Paperback
Nombre de pages
208 p.
19,50 €

BREYVIER is een werkschrift. Dit apocrief carnet verzamelt notities over het werk van Breyten Breytenbach. De teksten belichten zijpaden van diepgaander onderzoek dat is gebundeld in een monografie over intercultureel verkeer tussen het Afrikaans en het Nederlands en in het bijzonder over Breyten Breytenbach en de Lage Landen.

 

Najaar 2022 zijn allerlei bijgedachten en losse eindjes op schrift gesteld die onder meer als ‘Breytenbach notities’, refererend aan Notes from the Middle World, op het internet zijn geplaatst.

 

Artikels uit academische tijdschriften of hoofdstukken uit boeken, verzameld in Kwintet. Literaire dialogen tussen Afrikaans en Nederlands, worden geflankeerd door toegankelijke, meer essayistische bijdragen of gedocumenteerde parafernalia die ten grondslag liggen aan en sporen zijn van onderzoek.
De essayistische en bibliografische bijdragen in dit boek, in 2022 online gepubliceerd op Voertaal/Litnet en Kwintessens van het Humanistisch Verbond, zijn gericht op een ruim belangstellend en niet uitsluitend academisch publiek.

Détails du produit
Détails du produit
Sous-titreOver taal, burgerschap en Breytenbach
ISBN978 94 644 4548 0
Année2023
NUR617
Format127 x 195 mm
Nombre de pages208 p.
OrganisationUniversiteit Gent