Basisinkomen

Paperback
Nombre de pages
104 p.
18,00 €
Het ‘basisinkomen’ staat in de belangstelling: als antwoord op technologie die jobs vernietigt, als methode voor meer kansen en minder armoede, of als alternatief voor de welvaartsstaat. Dit boek biedt een nuchtere en kritische analyse van wat intussen een echt modefenomeen is geworden. Het contesteert zowel de wenselijkheid als de haalbaarheid van een basisinkomen.
De auteurs argumenteren dat een basisinkomen geen gepast antwoord biedt op de economische of sociale uitdagingen van onze tijd. Ze identificeren een frontale botsing tussen het basisinkomen en het sociaal contract waarop onze sociale zekerheid en ons samenlevingsmodel zijn gebaseerd. Ze zien in het basisinkomen een instrument dat ons kansenbeleid en onze welvaart eerder bedreigt dan ondersteunt.
Détails du produit
Détails du produit
Sous-titreTussen droom en werkelijkheid
ISBN9789073626614
Année2017
NUR740
Format170 x 240 mm
Nombre de pages104 p.
OrganisationItinera Institute
À propos de l’auteur
Marc De Vos is directeur van denktank Itinera en doceert arbeidsrecht, Europees recht en rechtsstaat aan de UGent en de VUB. Hij is auteur en coauteur van diverse boeken, waaronder De Verlichting uit evenwicht (2016), Ongelijk maar fair (2015), After the Meltdown (2010) en Van baanzekerheid naar werkzekerheid (2007).
Simon Ghiotto is fellow bij denktank Itinera waar hij onderzoek voert rond sociaal beleid, gezinsbeleid en armoede. Hij is de auteur van het boek De Staat van het Gezin (2016).