Schrijf met heel je lijf

Ringmap
Nombre de pages
124 p.
70,00 €

Bij het leren schrijven is het onthouden van de vele regels en stapjes voor sommige kinderen een hele klus, maar het kan anders. ‘Schrijf met heel je lijf’ vertrekt vanuit de leefwereld van het kind, waardoor er aansluiting is met het natuurlijk leer- en ontwikkelingsproces.

Deze methode laat kinderen een proces beleven waarbij ze zich op een leuke manier de letters ‘eigen maken’! Vanuit een link met hun belevingswereld, klasthema’s en/of de leesmethode biedt ze bij het leren schrijven van elke letter een waaier aan activiteiten aan. Met een tekening, een verhaal of een versje, maar ook met een liedje, knutselactiviteit en voel- of bewegingsspel, staat het plezier beleven centraal.

Op die manier wordt het bewegingsspoor of de schrijfwijze van elke letter niet op een cognitieve, maar vooral spontane manier opgeroepen. Deze nieuwe schrijfmethode biedt, kortom, een fijne manier om de wereld van de schrijfletters te ontdekken en vast te houden (automatiseren).

 

www.schrijfletters.be

Détails du produit
Détails du produit
ISBN9789492944658
Année2019 – tweede druk 2021
NUR191
Format210 x 297 mm
Nombre de pages124 p.
À propos de l’auteur

Christel Minne en An Van de Ginste bundelden hun krachten vanuit hun passie. Ze delen hun praktijkervaring in deze uitgave waarmee leerkrachten, ouders en therapeuten aan de slag kunnen.
Christel werkt al meer dan 30 jaar in het freinetonderwijs, eerst als kleuterleidster, daarna in het eerste leerjaar en als zorgondersteuner. Ze is tevens auteur van een schaakboek voor jonge kinderen 'Later wordt ik koningin' (Thinkers Publishing).
An is zelfstandig pediatrisch kinesitherapeut en werkt al 15 jaar in het buitengewoon onderwijs. Ze heeft ruime ervaring met psychomotorische vaardigheden en het lesgeven aan een groep kinderen me een zorgnood.

Meer info over het project 'Schrijf met heel je lijf' kan je vinden op www.schrijfletters.be.