Willem I: een Gentse visie

Paperback
Nombre de pages
48 p.
15,00 €

En rupture de stock

Willem I had een neus voor zaken, dat is algemeen bekend. Als ondernemer investeerde hij in banken, bedrijven en infrastructuur, zowel in het Noorden als in het Zuiden. Al snel verwierf hij dan ook de bijnaam ‘koning-koopman’.

Willem I wordt algemeen beschouwd als een van de eerste kapitalistische heersers in Europa. In de buurlanden werd zijn doen en laten met argusogen en toenemend wantrouwen gevolgd. De Verenigde Nederlanden mochten immers onder geen beding te machtig worden. En ja, de man had autoritaire trekken, maar wellicht mede daardoor is hij erin geslaagd om op zeer korte tijd heel veel te realiseren.

In dit boekje focust professor Evrard specifiek op de verwezenlijkingen van Willem I in de stad Gent. Het resultaat is een kleine, maar daarom niet minder belangrijke rechtzetting van de traditionele geschiedschrijving over deze vorst.

Détails du produit
Détails du produit
ISBN9789073626966
Année2018
NUR688
Format170 x 240 mm
Nombre de pages48 p.
OrganisationComité 1815-2015: Willem, Bedankt!
À propos de l’auteur

Professor emeritus Alexander Karel Evrard was hoogleraar psychologie en psychiatrie en lector in de geschiedenis van de geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Gent, en was meermaals gastdocent aan de universiteit van Butare in Rwanda. Hij schreef het boek Geschiedenis van de Psychiatrie en is medestichter van het Guislain museum in Gent.