Het coachen van jeugdteams

Paperback
Nombre de pages
248 p.
22,00 €

En rupture de stock

Uit onderzoek blijkt dat de manier waarop de jeugdcoach met zijn spelers omgaat, niet alleen een belangrijke invloed heeft op hun progressie maar ook op hun welbevinden op en naast het veld. Met het oog daarop hebben sportpsychologen en pedagogen de afgelopen jaren verschillende methodes uitgewerkt. Positief coachen, motiverend coachen, eco-coachen, double goal coachen en zelfsturend coachen, het zijn maar enkele termen die elke jeugdcoach min of meer bekend in de oren zouden moeten klinken.

In dit boek doet Bart Blondeel deze en andere methodes op een bevattelijke manier uit de doeken, maar gaat hij bovenal in op de toepassing ervan in de praktijk. Met voorbeelden uit het voetbal, basketbal, volleybal en andere teamsporten toont Het coachen van jeugdteams hoe de moderne jeugdcoach zijn spelers kan motiveren en begeesteren. Daarnaast besteedt hij ook aandacht aan de psychologie van de coach zelf. Hoe komt het dat zoveel coaches, ondanks al deze nieuwe inzichten, nog steeds gedrag vertonen dat een negatieve invloed heeft op de spelers?

Détails du produit
Détails du produit
Sous-titreEen praktische gids voor jeugdcoaches van ploegsporten
ISSN9789492944122
Année2018
NUR480
Format150 x 230 mm
Nombre de pages248 p.
À propos de l’auteur

Bart Blondeel (lic. Psychologie) is behalve mental coach in de sport ook basketbalcoach met een jarenlange ervaring. Op zijn website www.mentalsportcoach.be vind je een schat aan informatie over coaching en sportpsychologie en een uitgebreid aanbod aan workshops en opleidingen, zowel voor spelers als voor coaches.