Mijn oorlog

Paperback
Nombre de pages
226 p.
29,00 €

Dit is een verhaal over een jonge Vlaming die werd meegetrokken in de oorlog. Een jonge Vlaming die op 15 mei 1940 halsoverkop naar Frankrijk vertrekt, al fietsend achternagezeten door Duitse bombardementen. Hij is net geen negentien jaar. Terug in België en anderhalf jaar later treedt hij toe tot de Vlaamse Wacht, een beslissing die hem naar Duitsland tot zelfs in het Duitse leger bracht. De volgende keer dat hij voet zet op het Belgische grondgebied is als gevangene. Na veroordeling door het Bel­gische gerecht zit hij zijn straf uit in het interneringskamp van Lokeren.

 

Wat dreef hem om deze ongewone stap te zetten? Wat zijn de drijfveren van een beloftevolle jongeman om met de bezetter samen te werken? Hij groeide op in een tumultueuze, warrige en politiek onzekere periode waarin democratie in vraag werd gesteld. Mijn oorlog is een recon­structie van de situatie in de jaren dertig van de twintigste eeuw die uitmondde in een oorlog waarin hij zocht naar zijn identiteit en hoe zijn Vlaamse verbondenheid daarin paste.

Détails du produit
Détails du produit
Sous-titreWOII in het leven van een jonge Vlaming bij de Vlaamse Wacht. Documentair verhaal
ISBN978 94 644 4547 3
Année2023
NUR689
Format150 x 230 mm
Nombre de pages226 p.
À propos de l’auteur

Johan De Ketelbutter is afkomstig uit Aalst en woont in Affligem. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Zijn be­roepsloopbaan doorliep hij in de financiële sec­tor. Nadien vervolgde hij de weg van zijn hob­by’s die al jaren aan het sluimeren waren. Hij is actief als vrijwilliger. In 2019 publiceerde hij zijn eerste boek, over wijnbouw. Zijn andere passies, geschiedenis en politiek, kristalliseren zich in dit boek dat hij in eigen beheer uitgeeft.