Milou N.N. – 130 F.

Paperback
Nombre de pages
104 p.
18,00 €

“Zes maanden lang zat ik in een cel, alleen met mezelf als deelgenoot en toeverlaat. Ik kan me voorstellen dat nooit alleen zijn niet zo aangenaam is, maar altijd alleen zijn in een cel is beslist veel onaangenamer. Eenzame opsluiting is een duivels kwaadaardige kwelling. Zelfmoordpogingen, onware bekentenissen afleggen en gekte waren bij de gevangenen enkele van de gedragingen die eruit voortvloeiden. Ze tastte ook mijn normale denken aan en liet mij soms vreemde dingen doen, maar opgeven deed ik niet. Ik schraapte dan al mijn moed samen en herpakte mij heel vlug. Berusten in mijn lot… nooit! Want berusting is de moed der onmacht. De nazi’s konden mij niet alles ontnemen, zeker niet mijn liefde en mijn herinneringen. Ook niet mijn hoop en mijn geloof in vrijheid.”

Jarenlang luisterde Eric De Keyser geduldig naar de getuigenis van zijn tante Marianne over de gruwel van de Duitse gevangenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na lang twijfelen raapte hij zijn moed bij elkaar en stelde haar verhaal te boek.

Détails du produit
Détails du produit
Sous-titreOorlogsbiografie van een Franse verzetsstrijdster
ISBN9789463969642
Année2021
NUR301
Format140 x 220 mm
Nombre de pages104 p.
À propos de l’auteur

Eric De Keyser behaalde diploma’s als banketaannemer, vistechnoloog, hotel-restauranthouder en herborist. Hij had een eigen horecazaak en was docent in de horecasector. Hij was Culinair medewerker bij BRT–Teletekst, adviseur bij ‘Culinair Ambiance’ en werkte lange tijd samen met de VLAM. Hij is een overtuigd bourgondiër en geridderd in de Confrérie van de Vlaamse Gastronomie.

Als voorzitter van Erfgoedvereniging Porcaera Gemeenschap Zwijnaarde publiceerde hij reeds enkele boeken in eigen beheer. Bij SKRIBIS verscheen in 2020 De middeleeuwse teljoor.