De Root van Drie

Paperback
Nombre de pages
288 p.
20,00 €

Aalst, einde 19de eeuw.

Een beluikje tegen katoentwijnderij "de Kapitantjes".
In één van de drie huisjes ervan woont de familie De Coninck, "de Keninkskes": Wisken en Waar met hun vijf kinderen, waarvan Remi en Nel de oudsten zijn. Ze ondergaan het armoedig leven van zovele arbeidersfamilies in de textielstad aan de Dender.
Als Remi met zijn vrienden Gaston en Emma in de drukkerij van Pieter Daens op Chipka aanbelandt, krijgt zijn leven een plotse wending.

 

"De Root van Drie", een jeugdroman waar historische feiten en fictieve, soms erg fantasievolle gebeurtenissen met mekaar aan de haal gaan.

Détails du produit
Détails du produit
Sous-titreJeugdroman uit de tijd van Daens
ISBN9789464445947
Année2024
NUR280
Format140 x 220 mm
Nombre de pages288 p.
OrganisationPriester Daensfonds
À propos de l’auteur

Ludo Van Der Maelen, gepensioneerd onderwijzer, geboren in Denderhoutem, opgegroeid en werkzaam geweest in Aalst, wonende te Ninove, noemt zich terecht een man van de Denderstreek.
Geschiedenis liet hem nooit los en zeker deze van zijn eigen land en streek niet. Hij stuitte hierbij onder meer op het onrecht van toen, meer concreet dat uit de tijd van priester Daens.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de figuur van Daens en het daensisme hem altijd heeft geïnspireerd en heeft bijgedragen tot het schrijven van deze jeugdroman.