Ik was een zoekende

Nombre de pages
248 p.
20,00 €

Alexander Karel Evrard werd geboren in 1923. Hij doctoreerde in 1950 in Gent en in 1953 in Leiden tot zenuwarts. In 1954 schreef hij Geschiedenis der Psychiatrie voor de Wereldbibliotheek in Amsterdam.

Als hoogleraar psychologie en psychiatrie aan de Universiteit Gent onderwees hij ook geschiedenis van de geneeskunde. Zijn psychiatrische en historische publicaties zijn talloos. Daarnaast was hij ook medeoprichter van de Jan Palfijn-stichting en van het museum Dr. Guislain.

Op 98-jarige leeftijd biedt professor Evrard als een soort afscheid een bundel herinneringen aan, die ons met verwondering laten vaststellen hoeveel er tijdens één mensenleven is veranderd op het vlak van levenswijze, mentaliteit, godsdienst en nog veel meer. Zijn memoires vormen tegelijkertijd een uniek tijdsdocument.

In het bijzonder voor zijn vijf achterkleinkinderen ijvert Alexander Karel Evrard nog steeds voor een beter milieu en een gegarandeerde levenstoekomst.

Détails du produit
Détails du produit
Sous-titreUit de herinneringen van een bijna honderdjarige zenuwarts
ISBN9789463969871
Année2021
NUR680
Format140 x 220 mm
Nombre de pages248 p.
À propos de l’auteur

Professor emeritus Alexander Karel Evrard was hoogleraar psychologie en psychiatrie en lector in de geschiedenis van de geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Gent, en was meermaals gastdocent aan de universiteit van Butare in Rwanda. Hij schreef het boek Geschiedenis der Psychiatrie en is medestichter van het museum Dr. Guislain in Gent.