Biologische antropologie

Paperback
Volume
409 p.
€ 35,00

Iedereen is geïnteresseerd in de diversiteit bij de mens: in ziekte en gezondheid, uiterlijke en innerlijke kenmerken en gedrag; maar ook in de verschillen tussen individuen en groepen, hoe die tot stand komen en hoe we daar mee om gaan. De biologische antropologie is een interdisciplinair vakgebied dat de diversiteit bij de mens vanuit een natuurwetenschappelijk perspectief bestudeert. Alles draait rond evolutie: ook natuurwetenschappelijke vakdomeinen die bijdragen tot een beter begrip van evolutie en diversiteit worden in bio-antropologische analyses opgenomen.

Dit boek geeft een inleiding op de biologische antropologie en beschrijft en verklaart van daaruit de diversiteit bij de mens. Het heeft als voornaamste bedoeling lezers te prikkelen om zich te verdiepen in een steeds veranderend vakgebied, en de interesse op te wekken voor de studie van verschillen en gelijkenissen tussen mensen.

Productdetails
Productdetails
ISBN9789073626904
Jaar2018
NUR741
Formaat160 x 240 mm
Volume409 p.
Over de auteur

Prof. Dr. Kristiaan Thienpont studeerde justitieel maatschappelijk werk (Arteveldehogeschool), sociologie (Universiteit Gent) en bio-antropologie (Cambridge University). Hij is gespecialiseerd in de biosociale studie van gedrag en is als gastdocent bio-antropologie verbonden aan de vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht van de Universiteit Gent. Hij is ook onderzoeksdirecteur van de Arteveldehogeschool in Gent.