Publiceer een boek via SKRIBIS

Hieronder verneem je in zes korte stappen hoe je een boek publiceert bij SKRIBIS. Als je geïnteresseerd bent of nog vragen hebt, vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@skribis.be.

Stap 1: advies

Een boek publiceren bij SKRIBIS begint met een persoonlijk gesprek waarin we peilen naar je wensen en verwachtingen. We geven je graag advies over de afwerking van je manuscript en informeren je over de verschillende stappen van het publicatieproces. Maar eerlijk is eerlijk: als we vinden dat je boek niet voldoet aan de standaarden van het publiek waarvoor het bedoeld is, dan laten we dat ook weten.

Meer weten?
 

Stap 2: eindredactie

De basis van een succesvol boek is een verzorgde en gestructureerde tekst. Misschien schrijf je zelf feilloos Nederlands of ken je iemand in je omgeving die taal- en letterkunde heeft gestudeerd? Als je niet helemaal zeker bent van je stuk, laten wij je manuscript graag nalezen door een ervaren redacteur.

Meer weten?
 

Stap 3: lay-out en coverontwerp

Wanneer je manuscript helemaal op punt staat, is vormgeving de volgende stap. Je mag ons zelf drukklare pdf’s bezorgen, maar een professionele vormgever zal je vele kostbare uren werk besparen én je boek de professionele uitstraling geven die het verdient.

Meer weten?

Stap 4: druk

Bij drukwerk komen allerhande technische parameters kijken. Als je zelf de uitgever van je boek bent, dan moet je ook op dit vlak een aantal belangrijke keuzes maken. Denk maar aan het formaat, het soort drukwerk, het papier, de afwerking en de oplage. Maar geen nood: ook hiervoor staat SKRIBIS je met raad en daad bij.

Meer weten?
 

Stap 5: online verkoop

Je boek schrijven heeft je bloed, zweet en tranen gekost en je hebt geïnvesteerd in een professionele en kwaliteitsvolle uitvoering. Dan is het ook fijn dat het eindresultaat te koop is voor boekhandels, bibliotheken en het geïnteresseerde publiek. De webshop van SKRIBIS biedt hiervoor de ideale oplossing.

Meer weten?
 

Stap 6: promotie

Als je wil dat je boek opvalt tussen de vele andere publicaties die wekelijks verschijnen, dan zal je het in de markt moeten zetten. Hoog tijd dus voor weloverwogen en gerichte promotie.

Meer weten?

Samenwerken?

Interesse om je boek te publiceren bij Skribis? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@skribis.be. Wij contacteren je snel om een afspraak te maken.