Publiceer een boek via Skribis

Sluiten
Sluiten

Hieronder verneem je in zes korte stappen hoe je een boek publiceert bij Skribis. Als je geïnteresseerd bent of nog vragen hebt, vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@skribis.be.

Stap 1: advies

Een boek publiceren bij Skribis begint met een persoonlijk gesprek waarin we peilen naar je wensen en verwachtingen. We geven je graag advies over de afwerking van je manuscript en informeren je over de verschillende stappen van het publicatieproces. Moet je tekst nog worden nagelezen? Welke vormgeving past bij het boek dat je voor ogen hebt? En op welke oplage mik je best? Op basis hiervan maken we een offerte, zodat je precies weet welk budget je moet voorzien.

Stap 2: eindredactie

De basis van een succesvol boek is een verzorgde en gestructureerde tekst. Misschien schrijf je zelf feilloos Nederlands of ken je iemand in je omgeving die taal- en letterkunde heeft gestudeerd? Als je niet helemaal zeker bent van je stuk, laten wij je manuscript graag nalezen door een ervaren redacteur. Hoe sterk je tekst inhoudelijk ook is, secure eindredactie tilt je boek op een hoger niveau.

Stap 3: lay-out

Wanneer je manuscript helemaal op punt staat, is lay-out de volgende stap. Je mag ons zelf een drukklare pdf bezorgen, maar een professionele zetter zal je vele kostbare uren werk besparen. Of je nu een strakke lay-out met alleen tekst voor ogen hebt of een creatiever ontwerp met uniek beeldmateriaal, onze grafische afdeling doet je graag een voorstel dat beantwoordt aan je wensen.

Stap 4: coverontwerp

Ook het coverontwerp laat je beter over aan onze vormgevers. Klassiek of modern? Strak of speels? Typografisch of aan de hand van een sprekend beeld? Onze ontwerpers gaan aan de slag met jouw ideeën.

Stap 5: druk

De grafische technologie staat niet stil. Digitaal drukken kan al voor kleine oplages vanaf 20 exemplaren, grote oplages drukken we als vanouds op onze klassieke offset persen. Covers zijn standaard in kleur, het binnenwerk van je boek drukken we in zwart/wit, met één steunkleur of (gedeeltelijk) in vierkleuren.

Stap 6: online verkoop

Je boek schrijven heeft je bloed, zweet en tranen gekost en je hebt geïnvesteerd in een professionele en kwaliteitsvolle uitvoering. Dan is het ook fijn dat het eindresultaat te koop is voor boekhandels en het geïnteresseerde publiek. De webshop van Skribis biedt hiervoor de ideale oplossing. Bestellen kan met enkele muisklikken en onze mailing-afdeling zorgt voor een vlotte afhandeling.

Samenwerken?

Interesse om je boek te publiceren bij Skribis? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@skribis.be. Wij contacteren je snel om een afspraak te maken.