Promotie van je boek

Gerichte promotie is een must

Een essentieel verschilpunt tussen uitgeven bij een uitgeverij en uitgeven in eigen beheer, is promotie. Uitgeverijen zullen promotie maken voor hun boeken omdat ze zo snel mogelijk de investering willen terugverdienen. Aangezien jij (of je organisatie) zelf de investering hebt gedaan en het merendeel van de inkomsten ook jou (of je organisatie) toekomt, zal je zelf inspanningen moeten leveren om je boek te promoten.

Dat betekent niet dat SKRIBIS je hierbij niet kan helpen. Ten eerste zorgt ons statuut bij Boekenbank – de centrale database van alle ISBN’s in Vlaanderen – ervoor dat je boek vindbaar en bestelbaar is voor boekhandels en bibliotheken. Het verschijnt niet alleen op de webshop van SKRIBIS, maar in alle webshops van boekhandels die aangesloten zijn op Boekenbank. Daarnaast nemen we je boek kort na de publicatie ook graag op in onze maandelijkse nieuwsbrief. Ten slotte plaatsen we met de regelmaat van de klok posts op onze Facebook en LinkedIn accounts.

Dit alles neemt echter niet weg dat het merendeel van de promotionele inspanningen van jezelf zal moeten komen. SKRIBIS reikt hiervoor graag enkele tips aan.

Contacteer ons