De dood is het absolute einde... of toch niet (ePub)

EPUB
Volume
332 p.
€ 9,50
Links
Een voorproefje
De dood is het absolute einde... of toch niet? (inhoud)
De dood is het absolute einde... of toch niet? (fragment)

Wie een avontuurlijke reis plant, zal het niet in zijn hoofd halen om helemaal onvoorbereid aan de start te verschijnen. Nochtans treden de meeste mensen de ontmoeting met de dood zonder enige voorbereiding tegemoet, terwijl de reis naar de overkant misschien wel het grootste avontuur is dat ons te wachten staat. Maar dan wel eentje waar we niet voor kiezen en waarvan we de voorbereiding het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Zijn we per slot van rekening niet opgegroeid met het idee dat er rond de dood een sfeer van taboe en angst hangt?

Maar hoeft dit wel zo te zijn? Is de dood wel de boeman met de zeis die we ons traditioneel voorstellen? Of vormt sterven slechts een overgang van de ene zijnstoestand naar een andere? Dit boek houdt een pleidooi voor die laatste visie door een grensverleggende, fascinerende kijk te ontwikkelen op fundamentele vragen over leven, dood, bewustzijn en zingeving. De basis van deze visie ligt in de duizenden getuigenissen van mensen die – wereldwijd – een bijna-doodervaring gehad hebben. Zij hadden het voorrecht om een glimp op te vangen van een buitengewoon fascinerende wereld die zich aan de ’overzijde’ bevindt en die zij omschrijven als ‘thuiskomen’. Bij nader toezien is de essentie van deze hedendaagse ervaring – vreemd genoeg – ook terug te vinden in bijna alle oude culturen en filosofische tradities, overal ter wereld. Door de jaren heen is dit boek ongewild uitgegroeid tot een gids voor wie antwoorden zoekt op een aantal fundamentele vragen waarmee wij allen vroeg of laat geconfronteerd worden: Betekent de dood echt het absolute einde? Is er nog ‘iets’ na de dood? Bestaat de ziel? Kortom, is er leven na de dood? Deze gids kan helpen om niet alleen beter voorbereid aan de ultieme reis te beginnen, maar ook om meer te weten te komen over hoe we het best leven.

De dood is het absolute einde… of toch niet? is het derde boek van Romain Goorman. De manier waarop hij het fenomeen van de bijna-doodervaring behandelt, ligt in het verlengde van de levensvisie en -filosofie die ook zijn vorige boeken kleurden: de plaats van de (on)sterfelijke mens in de kosmos, en de manier waarop hij hierin zingeving kan vinden.

Productdetails
Productdetails
OndertitelEen grensverleggende en fascinerende kijk op fundamentele vragen over dood, leven, bewustzijn en zingeving
ISBN9789463969864
Jaar2021
NUR728
BestandsformaatePub
Volume332 p.
Over de auteur

Romain Goorman is gespecialiseerd in organisatieontwikkeling en bestudeerde tijdens zijn loopbaan de dynamiek die achter het gedrag van mensen in organisaties schuilgaat. Hij heeft een wetenschappelijke achtergrond, die hij verrijkte met inzichten uit de filosofie en de systeemleer. Hij heeft een uitgesproken interesse voor de raakvlakken tussen wetenschap – in het bijzonder fysica en biologie – en filosofie.