Dorp zonder koning

Paperback
Volume
223 p.
€ 20,00

Zomer 1984. Ergens in het Soete land van Waes ligt een landbouwdorp vredig te soezen in de schaduw van de populieren. De bolle akkers zijn geploegd en de bieten staan al donkergroen in ’t loof. In de suikerfabriek wordt er gedacht aan het najaar, wanneer de bietencampagne van start zal gaan en het dorp enkele maanden ondergedompeld zal worden in de geuren van melasse en pulp.

Een en al vrede en harmonie, tot het dorp wordt opgeschrikt door een gruwelijke moord. De speurtocht naar de dader zet de goegemeente maandenlang onder spanning. Verdachten worden opgepakt en weer vrijgelaten, huiszoekingen en ondervragingen volgen elkaar op, maar de moordenaar blijft op vrije voeten.

Het dorp verandert in een roddelnest, het café in een arena, de markt in een levende gazet. Oude vetes worden opgerakeld en politieke rekeningen vereffend, wie het juiste kamp niet weet te kiezen wordt onherroepelijk in de hoek gedrumd. De hoek waar uiteindelijk de klappen vallen.

Productdetails
Productdetails
ISBN9789073626584
Jaar2017
NUR301
Formaat140 x 220 mm
Volume223 p.
Over de auteur

Ludwig Apers en Dirk De Schepper zijn jeugdvrienden en hobbyschrijvers. De één schreef al enkele romans, de ander was correspondent voor een krant. Dit boek is een gezamenlijk project. De schrijvers gebruikten een historische gebeurtenis om er hun eigen verhaal rond te weven, gedragen door een fictief personage. Maar bovenal is het boek een kleurrijke beschrijving van de plaatsen waar ze zijn opgegroeid: een dorpscafé en een boerenerf.