Falen: een les op weg naar succes!

Paperback
Volume
200 p.
€ 20,00
Het woord faillissement is erg geladen en roept negatieve gevoelens op. Werkgelegenheid gaat verloren, en leveranciers kunnen hun vorderingen niet meer innen. Nochtans is het faillissement een fenomeen van alle tijden, en draagt het naast andere vormen van stopzetting bij tot het proces van creatieve destructie, dat de basis vormt voor innovatie en verdere groei.
Een faillissement is ook een leerschool voor de ondernemer, maar dan moet hij of zij wel een tweede kans krijgen. Hoewel faillissementen dus noodzakelijk zijn om ondernemerschap aan te moedigen, staat de huidige ondernemerscultuur in Europa er niet voor open. Ook België doet het op dit vlak niet goed, en bengelt op het vlak van ondernemingsinitiatieven achteraan in het Europese peloton. De Belg heeft schijnbaar een heilige schrik voor het faillissement en de mislukking.
'Falen: een les op weg naar succes!' brengt een diepgaande analyse van al deze aspecten binnen de Belgische context. Daarenboven komt ook de internationale dimensie ruimschoots aan bod.
Productdetails
Productdetails
ISBN9789073626812
Jaar2018
NUR800
Formaat170 x 240 mm
Volume200 p.
OrganisatieItinera Institute
Over de auteur

Paul Becue is lic. Rechten, lic. Toegepaste Economische Wetenschappen en lic. Diplomatieke Wetenschappen. Hij werkte eerst veertien jaar in de banksector en is sinds 1998 in de kredietverzekeringssector actief, waar hij verschillende managementfuncties bekleedde. Hij schreef tijdens zijn carrière artikelen voor diverse kranten en financiële en wetenschappelijke tijdschriften. Zijn boeken over kredietverzekering gelden als referentiewerken en werden in verschillende talen vertaald.