Geheimen van het Gravenkasteel

Paperback
Volume
272 p.
€ 25,00

Niet op voorraad

Enkel nog te bestellen via toerisme@kruibeke.be 

In de 12de eeuw, toen het Land van Waas nog in volle ontwikkeling was, verrees langs de Schelde een trotse waterburcht die de rivier ter hoogte van de Rupelmonding vijf eeuwen lang zou domineren. Het was de plek bij uitstek waar de graven van Vlaanderen hun archieven opborgen, wapenarsenalen stockeerden en politieke tegenstanders uit de weg ruimden. De grafelijke tol van Rupelmonde was een begrip in binnen- en buitenland. Vandaag zijn enkele muurresten onderin de Graventoren nog de enige resterende getuigen van het verdwenen monument.

Met haar zeventien torens kon het Gravenkasteel de vergelijking met andere grote burchten uit de middeleeuwen gemakkelijk doorstaan. Vijf eeuwen lang trotseerde de vesting elke aanval, maar vanaf de 17de eeuw werd ze stelselmatig gesloopt. Aan de hand van meeslepende kaderverhalen neemt Geheimen van het Gravenkasteel de lezer mee naar de vervlogen wereld van kasteleins en bouwmeesters, graven en gravinnen, ridders en opstandige steden, waardoor de ruïne stilaan weer tot leven komt en haar geheimen prijsgeeft. Hiervoor boorde de auteur een massa nieuw archiefmateriaal aan en bundelde hij de mooiste – bekende én minder gekende – afbeeldingen van het monument.

Productdetails
Productdetails
OndertitelRupelmonde: van burcht tot Graventoren
ISBN9789492944023
Jaar2018
NUR693
Formaat170 x 240 mm
Volume272 p.
Over de auteur

Kevin Poschet (°1983) is historicus, geschiedenisleraar en auteur van verschillende artikelen en bijdragen over Vlaamse kastelen en lokale geschiedenis.