God dobbelt niet op de beurs

Paperback
Volume
299 p.
€ 29,50

In tijden van extreem lage rente en met het vooruitzicht van de vergrijzing, is goed beleggen meer dan ooit noodzakelijk om je levensstandaard op peil te houden. De meeste beleggers kijken echter aan tegen dramatisch slechte beleggingsprestaties omdat ze de wetten en de regels van de financiële markten niet kennen. Dit boek legt deze wetten en regels bloot.

Op magistrale wijze verweeft Jan Longeval wetenschap, filosofie, psychologie, neurologie, economie en praktische beurskennis. Hij komt daarbij niet alleen tot wonderlijke inzichten over de beurs, maar ook over de wereld. Zo is er een opmerkelijk verband tussen het dansen van stofdeeltjes in een zonnestraal, de beweging van stuifmeel in een kolf water, de turbulentie in de atmosfeer, schoencomputers in een casino en de koersbewegingen op de beurs; hebben zandlawines, aardbevingen en beurscrashes meer met elkaar gemeen dan je zou denken; en helpen de vorming van een embryo en de werking van een mierenkolonie je te begrijpen hoe je de beurs moet bespelen.

Laat je meeslepen door dit fascinerende boek, dat je in staat stelt om beter te beleggen om beter te leven.

Productdetails
Productdetails
OndertitelBeter beleggen voor een beter leven
ISBN9789492944498
Jaar2019
NUR794, 738
Formaat156 x 234 mm
Volume299 p.
OrganisatieKounselor Consulting BV
Over de auteur

Jan Longeval is een onafhankelijk financieel expert ten dienste van institutionele en vermogende beleggers. Hij doceert ‘Advanced Asset and Portfolio Management’ aan de Vlerick Business School en stuurt er mee het Executive Programme on Asset management aan. Voordien was hij hoofd vermogensbeheer, bestuurder en lid van de groepsdirectie bij Bank Degroof Petercam. Hij stond in de jaren 1980 mee aan de wieg van het professioneel vermogensbeheer in België en was de eerste in Europa om de concepten uit Behavioral Finance toe te passen op de beurs. God dobbelt niet op de beurs is zijn eerste boek.