Jong talent in het spoor van Anton van Wilderode

Paperback
Volume
75 p.
€ 14,00

Poëzie beoogt om bij de lezer door middel van woord, klank, beeld en associatie de emotie van de schrijvende dichter op te roepen, of toch een emotie die zo dicht mogelijk tegen de oorspronkelijke aanligt en er zo nauw mogelijk verwant mee is. Dat is het domein waarop de deelnemers aan de Internationale Poëzieprijs Anton van Wilderode hun eerste stappen zetten.

Van de jonge dichters die de afgelopen twee decennia aan de Internationale Poëziewedstrijd Anton van Wilderode in Klein-Sinaai hebben deelgenomen, zijn in deze bundel de winnende gedichten opgenomen. Ze zijn gerangschikt per jaar van 2017 tot en met 1998 en getuigen van de dichterlijke kwaliteit die er bij de jeugd onmiskenbaar aanwezig is.

Productdetails
Productdetails
OndertitelWinnende gedichten 2017-1998 – Jubileumeditie: 20 jaar Poëziewedstrijd
ISBN9789073626577
Jaar2017
NUR306
Formaat140 x 215 mm
Volume75 p.
OrganisatieANV-Oost en Zeeuws-Vlaanderen
Over de auteur

Deze publicatie is een initiatief van het Algemeen Nederlands Verbond (ANV) Oost- en Zeeuws-Vlaanderen en kwam tot stand onder redactie van Bruno de Laat en Ria Goossenaerts. De samenstellers hopen dat de Internationale Poëziewedstrijd bij jongeren aan beide zijden van de landsgrens en in Zuid-Afrika inspirerend mag werken om in de geest van Anton van Wilderode een grotere eenheid en een groeiende wederzijdse appreciatie voor elkaars taal, cultuur en wereld te bewerkstelligen.