Nieuws

Begin de zomer met SKRIBIS

Begin de zomer met SKRIBIS

Ondertussen mogen we alweer enkele weken genieten van het zonnige weer waardoor de zomer in de kleren kruipt. De naderende reisplannen doen hier nog een schepje bovenop. We kijker er reikhalzend naar uit om ons in de vrije natuur of het bruisende stadsleven te begeven na een lange rit of vlucht, of misschien is het eerder die zuurverdiende platte rust in een zonzetel die lonkt. Wat de plannen ook zijn, voor de rustige momenten vind je niet zo gauw een betere compagnon dan … een goed boek.

Deze lijst met SKRIBIS-uitgaven heeft iets voor idereen.

 

Voor de visionairen
Mensen met een blik op de toekomst zullen misschien vinden dat die er wat duister uitziet. De jaren twintig van deze eeuw zijn nog maar net van start gegaan en we hebben al heel wat te verteren gekregen. Toch is er nog altijd hoop. Die schetst Steven Vromman met een kwinkslag die nooit ver te zoeken is in Hoop, een kompas in turbulente tijden.

Voor de nostalgici
Wie liever naar het verleden teruggeslingerd wordt, meer bepaald naar het gouden jaar 1984, kan in omgeving beheerst door new wave en post-punk wandelen naast de Jack, een zeventienjarige op zoek naar zichzelf in Het jaar Jack van Karel Joos.

Voor de poëzieliefhebbers
… of voor wie zo drukbezet is dat korte tekstjes de beste optie zijn. Luc Barbé verzamelde in een fraaie bundel de mooiste haiku’s over kinderen die stellig elk ouderhart zullen bekoren. Maar van Achter mijn rug hobbelt haar stemmetje mee zal zowel jong als oud kunnen genieten.

Voor de kleinsten
Voor mensjes die net wat minder goed kunnen lezen, maar liever genieten van verhaal dat verteld wordt met mooie prenten, is er ook wat. Omdat deze boeken minder tekst bevatten, geven we er twee mee: Wips weet wat Wips wil van Henk Willems en Gert Mahieu, en De Verloren Prinses van Helena Vansteelant.

Voor de studenten
Elke zomer zijn er enkele duizenden studenten die zich wagen aan het toelatingsexamen voor arts en tandarts, en dit jaar ook dierenarts. De zonnigste maanden al studerend doorbrengen klinkt niet meteen als het meest aantrekkelijke plan, maar de mooie toekomst die in het verschiet ligt, verlicht het zwoegen. Ook de cursus Voorbereiding Toelatingsexamen Arts, Tandarts & Dierenarts van Anna Volhart kan daarbij helpen.

Voor de geschiedenisliefhebbers
En wie niet moet studeren, maar wel kennis wil opdoen, kan zich verdiepen in waargebeurde verhalen van Belgen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog als ware helden opwerkten. In de eerste twee delen van de reeks Helden van het Verzet scheppen de getuigenissen van Tim Van Steendam een levensecht beeld van verzetshelden Andrée De Jongh en Louis Lambrechts.

20/06/2023