Nieuws

Sluiten
Sluiten
Persbericht: drukkerij Nevelland Graphics – nu Mirto Print – lanceert Skribis

Persbericht: drukkerij Nevelland Graphics – nu Mirto Print – lanceert Skribis

Drukkerij Nevelland Graphics ondersteunt al jaren tal van auteurs en organisaties bij de realisatie van uiteenlopende publicaties. Om verder te bouwen op deze expertise lanceerde het Gentse bedrijf op 11 februari 2017 het publicatieplatform SKRIBIS. In het Esperanto is ‘skribis’ de verleden tijd van ‘schrijven’. “Die naam is niet zomaar gekozen,” verklaart projectverantwoordelijke en redacteur Pieter Borghart. “In principe is iedereen welkom om bij SKRIBIS een boek uit te brengen in eigen beheer.” Om bestaande en toekomstige klanten toch een zekere houvast te bieden, onderscheidt SKRIBIS een aantal deelsegmenten. “Behalve particuliere self-publishers van fictie of non-fictie, mikken we op organisaties en verenigingen uit de academische wereld, de professionele sector en het sociaal-culturele middenveld,” gaat de redacteur verder. “De eerste publicaties op de webshop tonen alvast een gevarieerd palet aan onderwerpen en genres binnen deze vier domeinen.”

Al jaren ondersteunt Nevelland Graphics auteurs die hun eigen publicatie willen uitgeven. “Maar de laatste tijd merkten we een groeiende vraag naar coördinatie en begeleiding tijdens het publicatieproces,” legt Pieter Borghart uit. “In deze jachtige tijden van Twitter en Facebook blijft het boek voor individuele auteurs, maar ook voor veel organisaties en verenigingen de manier bij uitstek om hun kennis en ervaringen te delen. Dat gaat van de poëzie van een lokale dichter tot de onderzoeksresultaten van wetenschappelijke instellingen.”

Na een maandenlange voorbereiding achter de schermen kan nu ook het grote publiek kennismaken met de nieuwe afdeling van Nevelland Graphics. “Bij louter digitale self-publishing platformen moeten auteurs alles zelf uitzoeken. Bij SKRIBIS beantwoorden we wel aan de vraag naar professioneel advies en persoonlijke begeleiding tijdens het publicatieproces. Een ervaren redacteur loodst de auteur-uitgever doorheen het soms ingewikkelde traject van manuscript tot boek. Bij ons wordt een auteur in wezen begeleid zoals bij een uitgeverij, alleen draagt hij de investering zelf. Bovendien doen we bij nogal wat projecten alles ‘in-huis’: van zet- en drukwerk tot verzending, stockage en distributie.” Zo garandeert SKRIBIS grafische kwaliteit binnen het kader van sociale tewerkstelling.

13-02-2017