Nieuws

Een boek uitgeven, wat moet dat kosten?

Een boek uitgeven, wat moet dat kosten?

In de wekelijkse rubriek ‘Wat moet dat kosten?’ peilde journaliste Maaike Van Melckebeke van De Standaard op 27 februari naar de kostprijs om een boek uit te geven in eigen beheer. Ook SKRIBIS werd met het oog hierop geïnterviewd en komt in het artikel uitgebreid aan bod. Voor een roman van ca. 200 à 250 bladzijden op een standaardformaat (140 x 200 mm) en met een oplage van ca. 200 exemplaren komt De Standaard uit op een geraamde prijs van € 2921.

Bij ons krijg je hiervoor een begeleidingspakket, inclusief een ISBN, depotnummer en verkooppagina op onze webshop (€ 540), een eindredacteur die het manuscript voorziet van taalkundige en inhoudelijke feedback (ca. € 500 à 600), professionele lay-out van het binnenwerk (ca. € 700) en vormgeving van de cover (€ 265), en ca. 200 digitaal geprinte boeken afgewerkt met een softcover. Het volledige artikel lies je hier.

Tot slot nog dit: de rubriek gaat duidelijkheidshalve uit van standaardproducten, terwijl we bij SKRIBIS net proberen om boeken op maat te maken. Onze mogelijkheden zijn dus veel talrijker – van heel beperkte oplages tot luxeboeken en bibliofiele uitgaven –, maar alles heeft uiteraard zijn eigen prijskaartje.

28/02/2020