Plan F

Paperback
Volume
264 p.
€ 20,00

‘Een wijde blik verruimt het denken.’ Met die gedachte stapt Joris Meersschaert samen met zijn vrouw Carolien en zijn drie jonge kinderen Fons (8), Gust (6) en Gaston (2) in februari 2020 op het vliegtuig naar Maleisië. Ook Thailand, Vietnam, Indonesië en Australië staan op het programma. Zes maanden weg uit het gekende leven van alledag. Tijd voor elkaar, tijd voor het leven, tijd om samen oprecht verwonderd te kunnen zijn.

Een maand lang werkt dit goed uitgekiende plan uitstekend, maar dan gaat de wereld onherroepelijk op slot. Toch zetten Joris en zijn gezin door.

Plan F beschrijft hun tocht doorheen uiteindelijk twaalf verschillende landen, waarbij hoop en wanhoop, blijdschap en treurnis, geluk en ongeluk, onweer en hittegolven elkaar afwisselen. Plan A vervelt tot Plan F. Onderweg zoekt en vindt de auteur verbinding met zijn gezin, raakt die soms weer kwijt en deelt hij zijn herkenbare gedachten, verlangens en twijfels over de mooie en minder mooie aspecten van reizen met jonge kinderen.
Dit boek is een ode aan onderweg zijn en het gezinsleven in al zijn facetten. Soms hilarisch, soms schrijnend, maar altijd met een positieve boodschap. Soms plan F*ck, meestal plan Fantastisch, maar bovenal plan Familie.

Productdetails
Productdetails
OndertitelOver leven en reizen met kinderen
ISBN9789463969802
Jaar2021
NUR508
Formaat140 x 220 mm
Volume264 p.
Over de auteur

Joris Meersschaert is zelfstandig bouwcoördinator met een grote passie voor reizen. Hij is er van overtuigd dat 'levend leren' en toevallige ontmoetingen een enorme verrijking zijn in zijn eigen leven en dat van zijn gezin. Elk avontuur, elke uitstap, elke reis opnieuw. De momenten van collectieve verwondering zorgen voor de lijm die zijn gezin bindt. Over de schoonheid en de onvoorspelbaarheid van het reizen met kinderen schreef hij het boek Plan F – over leven en reizen met kinderen.