Covidblues

Paperback
Volume
152 p.
€ 15,00

De covidpandemie is sinds twee jaar alomtegenwoordig. Onze levens, de omgang met onze medemensen en geliefden, onze economie en ons onderwijs werden compleet overhoop gehaald door een piepklein virus dat ons elke keer opnieuw te slim af blijkt te zijn. Vandaag bedreigt alweer een nieuwe variant de langzaam opgebouwde weerbaarheid van onze samenleving. Er was de afgelopen tijd heel wat te doen over dit virus en de politiek errond, die overduidelijk faalde. De frustratie, onmacht en radeloosheid in deze vierde golf zijn duidelijk voelbaar in de straten, op het werk, in alle lagen van onze maatschappij. Waar we in deze onzekere tijd vooral nood aan hebben, is politieke veerkracht.

In dit boek gids ik jullie langs een aantal onbegrijpelijke flaters van de politieke klasse, maar ga ik tegelijkertijd ook op zoek naar hoe de gewone Vlaming de covidpandemie ervaart. De interviews die ik afnam tijdens het parlementaire zomerreces, leverden échte verhalen van échte mensen op.

Dit boek kan ik helaas niet beschouwen als afsluiter van de pandemie. Het virus raast immers genadeloos verder. Wel zal ik verder op zoek gaan naar een manier om samen te leven met het virus, waarbij we inzetten op de weerbaarheid van de zorg, de economie en het onderwijs. De nadruk hierbij zal moeten liggen op de harmonie tussen wetenschap en politiek bestuur: een delicate evenwichtsoefening die onze felbevochten vrijheden, democratische rechten én ons mentaal welzijn niet in het gedrang brengt. Leve het leven!

Productdetails
Productdetails
OndertitelPolitiek, praktijk en dramaqueens
ISBN9789463969987
Jaar2021
NUR740
Formaat140 x 220 mm
Volume152 p.
Over de auteur

Kathleen Depoort er is apotheker, schepen in de gemeente Evergem en federaal parlementslid. Ze was ondervoorzitter van de bijzondere covidcommissie en zetelt in de commissie Volksgezondheid en Ontwikkelingssamenwerking.