De Revolutie van de Navigatie

Paperback
Volume
224 p.
€ 23,00

Reeds van in zijn prille jeugd was de auteur van dit boek gefascineerd door de luchtvaart. Als kleine jongen ging hij geregeld ‘s morgens vroeg met zijn fiets naar de luchthaven van Oostende om de vliegtuigen te bewonderen die er met auto’s en passagiers vanuit Engeland toekwamen.

Het is dan ook niet te verwonderen dat hij op het einde van zijn humaniora studies aan het Atheneum van Oostende, besliste om lijnpiloot te worden.

Ongelukkigerwijze waren in die tijd de regels voor de medische keuring strenger dan vandaag en moesten kandidaat beroepspiloten zonder corrigerende glazen over een perfect zicht beschikken. Aangezien dit bij de auteur niet het geval was, kon zijn plan niet doorgaan en besliste hij dan ook om eerst de studies van ingenieur aan te vangen.

Ondertussen was hij wel geslaagd in de medische proeven voor privaat piloot waar toen minder strenge regels voor geldden en bemachtigde hij een oefenvergunning waarmee hij zijn elementaire pilootopleiding kon aanvangen. Jaren later toen de medische keuring vereenvoudigde behaalde hij uiteindelijk toch het brevet van lijnpiloot zowel in Europa als in Amerika.

Gezien zijn opleiding bouwde hij echter een loopbaan op die grotendeels te maken had met telecommunicatie. Het is pas in het laatste deel van zijn carrière dat hij daarnaast ook commercieel is gaan vliegen op privéjets.

Toen hij een tiental jaren geleden een technisch boek over de werking van satellietnavigatie doornam raakte hij zo onder de indruk van de enorme complexiteit die erachter schuilgaat en besloot hij dit onderwerp verder te doorgronden.

Zijn beide grote passies, de luchtvaart enerzijds en de telecommunicatie anderzijds, hebben hem er uiteindelijk toe aangezet om dit boek te schrijven.

De drang om hierover een boek te schrijven werd tevens nog versterkt door het feit dat de mens in de straat, niettegenstaande deze dagelijks gebruik maakt van de mogelijkheden die geboden worden door de satellietnavigatie, absoluut geen benul heeft van de technische hoogstandjes die nodig zijn om het systeem met een nauwkeurigheid te laten werken zoals we vandaag eisen en absoluut normaal vinden.

Volgens de auteur moet dit boek hieraan verhelpen.

Productdetails
Productdetails
ISBN9789464445862
Jaar2023
NUR680
Formaat160 x 240 mm
Volume224 p.
OrganisatieArrow Cruise Travel