Samen GEZOND

Paperback
Volume
429 p.
€ 31,00

In onze hedendaagse samenleving worden heel wat aspecten van het dagelijks leven overschaduwd door stress en diepe emoties. Om die spanning te verlichten, grijpen we snel naar zoetigheden of alcohol. Hoewel die ons gemoed tijdelijk kunnen sussen, pakken ze de onderliggende problemen niet aan. Integendeel, ze maken spanningen en frustraties groter en zijn vaak de ware oorzaak van verteringsproblemen, verlaagde weerstand en energieverlies. Ze ontketenen een gevecht met jezelf dat je niet lijkt te kunnen winnen… Maar niets is minder waar. Je gewicht en je gezondheid heb je immers zélf onder controle. Door je lichaam, brein en hart de nodige aandacht te geven, kun je deze strijd absoluut winnen!

Met zijn kritische kijk op de huidige maatschappij doorprikt dit boek de symptomatische aanpak van het moderne gezondheidszorgsysteem. Samen GEZOND werpt een nieuwe, constructieve blik op ‘gezondheid’ door ons te wijzen op onze eigen verantwoordelijkheid. De oplossing ligt immers bij onszelf. Door strategisch te leren omgaan met ‘goede voornemens’, kun je je doelstellingen wél bereiken. Het boek biedt inzichten en eenvoudig toepasbare oefeningen om de taal van je eigen lichaam opnieuw te leren (h)erkennen.

3-isOne is niet het zoveelste onmogelijke dieet, maar een concrete methode om je lichaam, brein en hart te schenken wat die echt nodig hebben: bewegen, voelen, voeden, ademen en rusten. Dat illustreren de 21 verhalen van mensen die hun ‘gezond avontuur’ aan jou vertellen. Het zijn realistische verhalen waarin je je kunt inleven. Je leest hoe mensen zoals jij en ik, met vallen en opstaan, in deze uitdagende westerse maatschappij toch goed voor zichzelf leerden zorgen. En dat met heel veel enthousiasme en plezier.

Productdetails
Productdetails
OndertitelDe oplossing voor chronische klachten en pijn, hardnekkig overgewicht en vermoeidheid
ISBN9789463969086
Jaar2020
NUR890
Formaat170 x 240 mm
Volume429 p.
Organisatie3-isOne
Over de auteur

Christel Stevens is ingenieur voeding en orthomoleculair diëtiste. In een vorig leven was ze directeur van een zoetwarenfabriek en kampte ze zelf met overgewicht en eetstoornissen. In 2003 koos ze voor een nieuw leven, met opleidingen tot de natuurdiëtist die ze nu is. In haar praktijk heeft ze de 3-isOne-methode ontwikkeld, een gezondheidstraject dat structuur biedt en een verbinding vormt tussen wetenschap en natuur.