Tai Chi, voor rust en harmonie

Paperback
Volume
212 p.
€ 25,00

Gebruik de code TAICHI20 en geniet tijdens de eerste drie maand na publicatie van 20% korting bij aankoop van dit boek.
Geldig t.e.m. 23 juli 2022

Tai Chi of Taijiquan is een harmonieuze bewegingsleer die voortkomt uit een eeuwenoude traditionele Chinese lichaamscultuur. Meer dan alleen maar een vechtkunst is het een levenswijze en filosofie waarin de beheersing van het eigen lichaam centraal staat.

De voornaamste kenmerken ervan zijn: vloeiende, schijnbaar krachteloze bewegingen, een diepe en ontspannen ademhaling en een geestelijke concentratie. Wie Tai Chi beoefent, maakt de stilte voelbaar in zichzelf, luistert naar zijn lichaam en laat de verkeerde remmingen los.

Tai Chi is een lichaamsoefening waarbij je je beter gaat voelen. De coördinatie verloopt vlotter, de verschillende organen worden beter geregeld en de lichamelijke en geestelijke lichaamsreactievermogens worden opgevoerd. Het rustig bewegen van de Tai Chi-beoefenaar is een uiting van beheersing van spieren en ademhaling. Samengevat kan men stellen dat de weldaden van Tai Chi zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel zijn.

Naast een korte geschiedenis en beschrijving van de basisprincipes bevat het werk vooral basisoefeningen en Tai Chi-reeksen of -vormen uit de Yang-stijl, telkens geïllustreerd door een reeks van kleurenfoto's. Het boek bevat zeer gedetailleerde beschrijvingen en is een aanrader voor iedereen, zowel beginners als meer ervaren Tai Chi-beoefenaars.

Productdetails
Productdetails
OndertitelVoor beginners en gevorderden
ISBN9789464445176
Jaar2022
NUR486
Formaat170 x 240 mm
Volume212 p.
OrganisatieBudo Research Centrum Halle