Tussen twee stromen

Paperback
Volume
144 p.
€ 22,50

Wat als een psychotherapeutisch gesprek plots in de richting van spiritualiteit afdwaalt.
Is er ruimte voor spiritualiteit binnen het wetenschappelijk kader van de beoefening van de geneeskunde waarvan psychotherapie een behandelvorm heet te zijn?
Wat als je de verhalen van vroeger, zoals bijbelverhalen, koppelt aan de verhalen van vandaag, en als psychologie ook een weg naar openbaring is van wat Groter dan ons hart is en tegelijkertijd hulpbron en weg naar bevrijding kan zijn?

 

Vullen spiritualiteit en psychotherapie mekaar aan of staan ze elkaar in de weg?
En wat als die twee stromen samenkomen?

 

De schrijver beschikt over heel wat ervaring in de wereld van christelijke spiritualiteit en in de wereld van de psychotherapie. Hij vertrekt vanuit enkele theroretische kaders en vult die aan met verhalen uit de therapiekamer. Op een andere plaats vertrekt hij vanuit bijbelverhalen, en legt hij de binding met de verhalen van vandaag op de achtergrond van zijn theoretische kaders.

 

De vijf dimensies van de contextueel systemisch psychotherapeutische benadering vormen nét zoals als de pedagogische peilers van de werken van Don Bosco het onderliggend kader voor een boek dat uiteindelijk duidelijk is in zijn besluitvorming.

Productdetails
Productdetails
OndertitelTussen spiritualiteit en psychotherapie
ISBN9789464445671
Jaar2023
NUR777
Formaat140 x 220 mm
Volume144 p.
OrganisatieA-Syst