Stotteren te slim af!

Paperback
Volume
80 p.
€ 23,50

Binnenkort beschikbaar

Stotteren te slim af is een boek voor kinderen die stotteren. Jan Heuvel legt in begrijpelijke taal uit dat iemand die stottert al heel goed kan praten. Het boek vertelt je dat stotteren geen lichamelijke oorzaak heeft, maar ontstaat door bange gedachten en gevoelens over het spreken. Door deze gevoelens heeft iemand die stottert zichzelf een onnatuurlijke manier van praten aangeleerd, wat zich uit in stotteren. De Hausdörfermethode leert je om – zonder moeite, trucjes of technieken - weer terug te keren naar je natuurlijke spraak. Naar praten met vertrouwen en plezier. De methode is totaal anders dan andere stottertherapieën en hielp al duizenden mensen van het stotteren af.

 

Dit boek kwam tot stand na ruim 35 jaar ervaring in het begeleiden van kinderen en volwassen die stotteren. Het boek is bedoeld als vriend en helper voor kinderen vanaf acht jaar, hun ouders/begeleiders en leerkrachten, logopedisten en andere hulpverleners. Door dit boek zal een stotterend kind zich begrepen voelen. Het geeft zowel het kind als de ouders vertrouwen in de natuurlijke spraak en in het eigen kunnen van het kind. Met de nieuwe inzichten wordt het kind op een ongedwongen, prettige en vooral zinvolle manier begeleidt naar de natuurlijke spraak.

 

Volledig VRIJ worden van stotteren, voor de rest van je leven. Dit kan écht en is mogelijk voor iedereen die stottert.

Productdetails
Productdetails
OndertitelEen boek voor kinderen vanaf 8 jaar, ouders en leerkrachten
ISBN9789493388031
Jaar2024
NUR896
Formaat170 x 230
Volume80 p.
OrganisatieHausdörfer-Instituut
Over de auteur

Jan Heuvel is ervaringsdeskundige op het gebied van stotteren. Hij stotterde zelf vanaf zijn 4e levensjaar. In 1984 kwam hij in aanraking met de Hausdörfer-methode. Al na één workshop was hij blijvend en volledig van het stotteren af. Het werd zijn missie om - met de methode - zoveel mogelijk mensen van het stotteren af te helpen. In 1993 opende hij zijn succesvolle ‘Hausdörfer-instituut voor Natuurlijk Spreken’.