The Positive One

Paperback
Volume
160 p.
€ 20,00
De media berichten regelmatig dat vrouwenvoetbal in de lift zit: overal ter wereld, dus ook in België en Nederland. Net zoals jongens dromen ook meisjes bij ons ervan om te spelen voor het nationale elftal van hun land. Deelname aan een groot tornooi is de volgende stap. Met het Europees Kampioenschap 2017 in Nederland voor de deur, kan niemand nog om de opgang van het vrouwenvoetbal in de Lage Landen heen.
Luc Bosmans is al meer dan twintig jaar actief als clubcoach en begeleider van nationale jeugdteams bij meisjes. Zijn ervaringen geven een goed beeld van wat er zich allemaal afspeelt in een wereld die steeds meer onder de aandacht komt. Aan de hand van een reeks persoonlijke verhalen laat The Positive One elke speelster die tot het nationale elftal wil doordringen – en elke ouder van een dochter die daarvan droomt – kennismaken met de obstakels die ze op hun weg zullen tegenkomen.
Terwijl het aantal vrouwen op de grasmat elk jaar stijgt, hinkt hun aanwezigheid in bestuursorganen achterop. Voor een gelijke behandeling is dat nefast: wie niet vertegenwoordigd wordt aan de beslissingstafel, krijgt de kruimels. Een groter stuk van de koek voor het meisjes- en damesvoetbal kan alleen gerealiseerd worden als de stap wordt gezet naar meer emancipatie. Ook The Positive One probeert hiertoe een steentje bij te dragen.
Productdetails
Productdetails
OndertitelDe voetbaltoekomst oogt rooskleurig
ISBN9789073626447
Jaar2017
NUR489
Formaat150 x 230 mm
Volume160 p.
Over de auteur

Luc Bosmans is al meer dan twintig jaar actief als clubcoach en begeleider van nationale jeugdteams bij meisjes.