The Suspension of Disbelief

Paperback
Volume
84 p.
€ 20,00

Joris Vermassen maakte een tentoonstelling en een boek rond een aantal kortverhalen over geloof en ongeloof. The Suspension of Disbelief is een bekend begrip uit de kunst. Het slaat op de bereidheid van het publiek om het ongeloof opzij te zetten bij een fictief verhaal. Dat is ook zo bij religie: wie zijn ongeloof niet opzijzet kan zich moeilijk inleven in de heilige teksten.

 

Vermassen liet zich inspireren door de Nederlandse provincie Zeeland, waar de religieuze beleving een scherp contrast vormt met het hedonisme van de toeristen. Voor dit project werkte hij samen met een aantal lokale bewoners. De zeer diverse verhalen en beelden die zo ontstonden vormen samen een verrassend geheel. The Suspension of Disbelief is een boeiende kijk- en leeservaring, tenminste, voor wie zijn ongeloof even laat varen.

Productdetails
Productdetails
Ondertitelverhalen
ISBN9789464447163
Jaar2021
Formaat150 x 200 mm
Volume84 p.
Over de auteur

Joris Vermassen (°1964) werd bekend als striptekenaar en comedian. Hij is de auteur van de bekroonde beeldroman Het Zotte Geweld. Een doctoraat in de kunsten bracht hem bij de beeldende kunst, waar hij een vernieuwende, vrijere vorm van beeldverhaal ontwikkelde.

www.jorisvermassen.be