Vloeibaar dividend

Paperback
Volume
140 p.
€ 22,00

De waarde van je vermogen laten groeien zonder te werken, het extra appeltje voor de dorst verwerven. Een doel dat we nagenoeg allemaal voor ogen hebben. Spijtig genoeg zijn de rentevoeten niet van die aard om hieraan te voldoen. Laat staan dat de beurzen een veilige haven zijn voor jouw belegde spaarcenten. Soms win je, soms verlies je. Het eindresultaat is na vele jaren beleggen veelal een vlakke curve. Anderen trachten aan de risico’s van de beurzen te ontsnappen door hun hobby als hefboom te gebruiken. Een oldtimer aankopen, een postzegelverzameling aanleggen of enkele kunststukken aanschaffen. Allemaal voorwerpen, indien met kennis van zaken aangekocht, die na enkele jaren een stevige meerwaarde kunnen genereren. Dat kan zeker ook met wijn en daar is dit boek een handleiding voor. Mits de juiste selectie kan je met wijnflessen een stabiele belegging uitbouwen.

Chateau Cheval Blanc is een ronkende naam en hun producten zijn hebbedingen waar altijd maar grotere sommen voor worden neergeteld. Maar dit chateau is niet het enige domein waar verzamelaars voor in de rij staan. Het aantal domeinen in het topsegment groeit wereldwijd jaarlijks verder aan. Een aantal van de huidige nieuwkomers zullen de Cheval Blancs van de toekomst worden.

Vloeibaar dividend gaat het over wat de voorwaarden zijn voor de juiste aankoop, het bewaren van wijnen en hoe je ze terug in de markt kunt zetten. Ook benoemt dit boek welke de toekomstige goudaders zijn waar later verzamelaars voor in de rij zullen staan. Onder het motto van ‘wie de geschiedenis kent, kan in de toekomst kijken’ is dit boek doorspekt met een heleboel historische anekdotes.

Productdetails
Productdetails
OndertitelBeleggen in wijn
ISBN9789464445824
Jaar2023
NUR794
Formaat150 x 230 mm
Volume140 p.
Over de auteur

Philippe Christiaens boogt op dertig jaar ervaring in de wijnsector. Vanuit een passie voor wijn volgt hij als liefhebber en handelaar de wijnscene van zeer dichtbij op. De wereld van de ‘haute vins’ heeft voor hem geen geheimen meer. Ontdek in dit boek hoe je wijnkelder als een vloeibaar dividend terug naar je rekening kan vloeien.