Stralend wil ik woorden baren

Paperback
Nombre de pages
88 p.
15,00 €
Het letterkundig onderzoek aan de Universiteit Gent levert elk academiejaar waardevolle en vernieuwende bevindingen op die worden gepresenteerd in masterscripties van de opleidingen Taal- en Letterkunde, Historische Taal- en Letterkunde en Vergelijkende Moderne Letterkunde.
De titel van het jaarboek, ‘Stralend wil ik woorden baren’, is ontleend aan het variantenmateriaal van de Vlaamse dichter Marcel van Maele. Het periodiek omvat drie bijdragen in het vakgebied van de moderne Nederlandse letterkunde waarbij de klemtoon ligt op tekstgenetisch onderzoek en genetisch-tekstinterpretatief commentaar. De artikelen handelen over de genese van literaire teksten van Willem Elsschot, René Gysen en Marcel van Maele. Daarnaast biedt het jaarboek een tekst op basis van een trauma-theoretische lezing van Samuel Taylor Coleridges The Rime of the Ancient Mariner.
Détails du produit
Détails du produit
Sous-titreProeven van letterkundig onderzoek
ISBN9789073626348
Année2016
NUR622
Format160 x 240 mm
Nombre de pages88 p.
OrganisationBond van Gentse Germanisten
À propos de l’auteur

Yves T’Sjoen doceert moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Gent. Zijn interesses gaan vooral uit naar interbellumliteratuur, moderne poëzie, teksteditie en Afrikaanse literatuur.