Een jeugdopleidingsplan voor basketbal

Paperback
Nombre de pages
132 p.
25,00 €

En rupture de stock

Bestuursleden en coaches van jeugdploegen worden steeds vaker geconfronteerd met de uitdaging om een kwaliteitsvolle jeugdopleiding aan te bieden en hun sporters daarbij ook gemotiveerd te houden. Door een sportomgeving te creëren waarin het proces centraal staat – en niet het resultaat –, kan je zowel de motivatie, het welbevinden als de succesbeleving van jonge sporters positief beïnvloeden.

Om basketbalploegen te helpen een duurzaam jeugdtraject uit te stippelen, reikt dit boek een opleidingsplan voor de U8 tot de U14 aan. De visie en uitgangspunten ervan zijn spelgericht en spelen in op een brede, algemene basisvorming. Het bevat vier uitgewerkte opleidingsplannen (U8, U10, U12 en U14) waarmee coaches praktisch aan de slag kunnen. Deze opleidingsplannen vormen de basis voor het kiezen van concrete trainingsinhouden. Daarnaast beschrijven de auteurs ook hoe je sporters binnen deze vier leeftijdscategorieën het best motiveert en hoe je hun spelcompetenties spelenderwijs kan verbeteren.

Détails du produit
Détails du produit
Sous-titreVan U8 tot U14
ISBN9789492944573
Année2019
NUR480
Format170 x 240 mm
Nombre de pages132 p.
OrganisationCreatief Coachen
À propos de l’auteur

Veerle Vonderlynck heeft ervaring als jeugdcoach en sportief coördinator in het basketbal. Ze gelooft in het belang van jaarplannen en het volgen van leidraden als hefbomen voor een kwaliteitsvolle jeugdopleiding. Spelgericht opleiden is voor haar cruciaal.

Annemie Bogaert staat voor inspiratie, aanmoediging en feedback. Ze geeft al jaren training aan de leeftijdsgroepen U8 tot U14 en is dus ervaringsdeskundige. Ze probeert zaken uit, reflecteert hierover en stuurt vervolgens bij. Haar visie op een brede, ontwikkelingsgerichte opleiding vormt het DNA van dit opleidingsplan.