De contrasprong

Paperback
Nombre de pages
292 p.
19,50 €

Twee dagen voor Nina en Sven, een psychiater met behoorlijke faam, naar Rome afreizen om hun liefde te bezegelen, doorkruist de onverwachte dood van zijn vriend hun plannen. Hierdoor komt hun geheime verhouding in een ander daglicht te staan. Nina vertrekt uiteindelijk alleen wanneer haar tangopartner – een migrant uit de moslimwereld – haar vraagt in Rome op zoek te gaan naar zijn zus.

Terug in België ontfermt ze zich na een dansavond over haar zieke danspartner. Ze verleent Saleem een tijdje onderdak, waarvan de gevolgen niet lang uitblijven. Terwijl de confrontaties tussen de protagonisten steeds meer vragen oproepen over trouw en idealisme, vrije wil en lotsbeschikking, verloopt de integratie van de getalenteerde migrant allesbehalve vanzelfsprekend. Tot een noodlottige stroom van gebeurtenissen de verhoudingen omkeert…

De contrasprong is een roman over de tijdsgeest van een aarzelende westerse samenleving aan de vooravond van een nieuw millennium. Een aftastend verhaal over de impact van migratie op het waardenpatroon en de psychologie van de hedendaagse Europeaan.

Détails du produit
Détails du produit
ISBN9789463969291
Année2020
NUR301
Format140 x 220 mm
Nombre de pages292 p.
À propos de l’auteur

Mathilde Van Deynse studeerde Germaanse Taal- en Letterkunde en filosofie. Ze is docent NT2 en een ervaren tangodanser. De contrasprong is haar tweede roman.