Schrijf met heel je lijf

Ringmap
Volume
124 p.
€ 61,00

Niet op voorraad

Bij het leren schrijven is het onthouden van de vele regels en stapjes voor sommige kinderen een hele klus, maar het kan anders. ‘Schrijf met heel je lijf’ vertrekt vanuit de leefwereld van het kind, waardoor er aansluiting is met het natuurlijk leer- en ontwikkelingsproces.

Deze methode laat kinderen een proces beleven waarbij ze zich op een leuke manier de letters ‘eigen maken’! Vanuit een link met hun belevingswereld, klasthema’s en/of de leesmethode biedt ze bij het leren schrijven van elke letter een waaier aan activiteiten aan. Met een tekening, een verhaal of een versje, maar ook met een liedje, knutselactiviteit en voel- of bewegingsspel, staat het plezier beleven centraal.

Op die manier wordt het bewegingsspoor of de schrijfwijze van elke letter niet op een cognitieve, maar vooral spontane manier opgeroepen. Deze nieuwe schrijfmethode biedt, kortom, een fijne manier om de wereld van de schrijfletters te ontdekken en vast te houden (automatiseren).

Productdetails
Productdetails
ISBN9789492944658
Jaar2019 – tweede druk 2021
NUR191
Formaat210 x 297 mm
Volume124 p.
Over de auteur

Christel Minne en An Van de Ginste bundelden hun krachten vanuit hun passie. Ze delen hun praktijkervaring in deze uitgave waarmee leerkrachten, ouders en therapeuten aan de slag kunnen. Christel werkt al 27 jaar in het freinetonderwijs, eerst als kleuterleidster, daarna in het eerste leerjaar. An is als pediatrisch kinesitherapeut werkzaam in het buitengewoon onderwijs en heeft ruime ervaring met psychomotorische vaardigheden.