De middeleeuwse teljoor

Volume
263 p.
€ 23,50

Wat aten onze middeleeuwse voorvaderen? Welke eetgewoontes hielden ze erop na? Hoe bewaarden ze hun voedsel? Met welke bereidingswijzen maakten ze hun maaltijden klaar? Als horeca-docent werd Eric De Keyser voortdurend geconfronteerd met deze vragen. Hij verdiepte zich in het onderwerp en vond voldoende antwoorden om er een boek aan te wijden.

De middeleeuwse teljoor neemt je mee achter de schermen van de kloosterkeuken, de armendis, de aristocratische keuken en de Bourgondische feestmaaltijd. De auteur serveert je de uiteenlopende invloeden die de West-Europese culinaire geschiedenis hebben bepaald, en laat je proeven van de evolutie die onze eetcultuur in de middeleeuwen heeft doorgemaakt. Ten slotte krijg je een aantal verrassende middeleeuwse recepten voorgeschoteld die je zelf kan klaarmaken en beoordelen.

Dit onverbloemde stukje historie over middeleeuwse gastronomie is verplicht leesvoer voor elke culinair liefhebber.

Productdetails
Productdetails
OndertitelEet- en drinkgewoonten in de middeleeuwen
ISBN9789463969154
Jaar2020
NUR684, 694
Formaat160 x 240 mm
Volume263 p.
Over de auteur

Eric De Keyser genoot een opleiding Hoger Middelbaar en T.I. in de Nijverheidsschool Gent. Hij behaalde ook diploma’s als banketaannemer, vistechnoloog, hotel-restauranthouder en herborist. Hij had een eigen horecazaak en was docent in de horecasector. Hij was Culinair medewerker bij BRT–Teletekst, adviseur bij ‘Culinair Ambiance’ en werkte lange tijd samen met de VLAM. Hij is een overtuigd bourgondiër en geridderd in de Confrérie van de Vlaamse Gastronomie.

Als voorzitter van Erfgoedvereniging Porcaera Gemeenschap Zwijnaarde publiceerde hij reeds enkele boeken in eigen beheer.