Het spel lezen

Paperback
Volume
164 p.
€ 25,00
Voetbal is een spel dat veel aandacht krijgt. Het wordt weleens 'de belangrijkste bijzaak in het leven' genoemd. 
Op jonge leeftijd dromen vele jongens en meisjes van een succesvolle voetbalcarrière. Ze verzamelen weetjes over hun idolen op alle mogelijke kanalen. Spectaculaire bewegingen en doelpunten worden nagebootst met de bijbehorende vreugdedansjes in de tuin, op de speelplaats of tijdens de training bij een voetbalclub.
 
De weg naar de top is echter een afvalrace. Om diverse redenen worden niet alle dromen gerealiseerd. Zo verging het ook Luc Bosmans. Als speler bereikte hij nooit de top, maar hij gebruikte zijn gedrevenheid om als trainer op te klimmen in de voetbalwereld. Tien jaar rondreizen door Europa met verschillende Belgische nationale jeugdteams leverde hem heel wat inspirerende inzichten en nuttige ervaringen op.
 
Met humor en in eenvoudige taal worden voetbaltermen aan de hand van verhalen uitgelegd. Voornamelijk in functie van het leren 'lezen van het spel'. En om de kansen te vergroten en het ver te schoppen. Uit deze verzameling van oa. Engelse termen, citaten en voorbeelden van bekende en minder bekende personen uit de voetbalwereld, kan zowel een speler, een trainer als een ouder inspiratie opdoen op 'uit te blinken' in de grote massa die de top wil bereiken of iemand daarbij wil helpen. Bij wie na het lezen dit boek dichtklapt, blijven er ongetwijfeld anekdotes hangen die van pas kunnen komen voor eigen gebruik of om te delen met anderen.
Productdetails
Productdetails
OndertitelWat maakt het verschil?
ISBN978 94 644 4537 4
Jaar2022
NUR489
Formaat150 x 230 mm
Volume164 p.
Over de auteur

Luc Bosmans is al meer dan twintig jaar actief als clubcoach en begeleider van nationale jeugdteams bij meisjes.