Nieuws

E-books bij SKRIBIS

E-books bij SKRIBIS

Het einde van het gedrukte en naar verse inkt geurende papieren boek: zo werden e-books enkele jaren geleden nog afgedaan door onheilsprofeten. Ondertussen weten we wel beter: digitale boeken nemen slechts een beperkt marktaandeel voor hun rekening. Bovendien verhouden ze zich tot het gedrukte boek zoals MP4-bestanden tot een CD of LP: onderweg of voor een snelle consultatie raadpleeg je het e-book, ’s avonds in de zetel blader je als vanouds door de papieren editie. En die krijgt daarna natuurlijk een mooi plaatsje in de huisbibliotheek.

Daarom biedt SKRIBIS zijn auteurs vanaf nu de mogelijkheid om, naast een gedrukte editie, ook een digitale versie van hun boek op de markt te brengen. Dat kan in PDF, maar ook bestandsformaten voor e-readers zijn mogelijk. De keuze hiervan hangt af van het soort boek en de finaliteit van de digitale versie. Een trainings- of handboek met veel diagrammen in kleur die een docent moet kunnen tonen in een presentatie, rendeert het best in PDF. Een roman of informatief non-fictieboek met uitsluitend tekst leest dan weer beter weg in een ‘herschikbaar’ formaat voor e-readers, zoals EPUB.

Ons eerste e-book is alvast een feit, en daar zijn we trots op! Niet alleen omdat het een e-book is, maar ook op de inhoud. In FOCUS via PACE biedt Wim Rombaut een nieuw motivatie-, denk- en trainingsmodel om snel en effectief te ontspannen, los te laten en afstand te nemen in een wereld waarin de informatiestroom nooit meer ophoudt. Het is een praktische handleiding voor iedereen die enthousiast wil blijven in deze ‘snelle’ tijden, voor iedereen die verantwoordelijkheid wil opnemen op een authentieke en constructieve manier.

Wie de papieren editie koopt, krijgt het e-book er helemaal gratis bij!

21/09/2017