Nieuws

The Positive One, what’s in a name!

The Positive One, what’s in a name!

Op dinsdag 4 april verscheen bij Skribis The Positive One, waarin auteur Luc Bosmans zijn ervaringen als voetbaltrainer en -coach van meisjesteams in grappige maar soms ook aangrijpende anekdotes te boek stelt. Luc is al meer dan twintig jaar actief als clubcoach en begeleider van nationale jeugdteams, en dat heeft hem duidelijk geen windeieren gelegd. Zijn parcours in de voetbalwereld leverde niet alleen materiaal op voor een reeks herkenbare anekdotes, maar ook een netwerk dat hem duidelijk een warm hart toedraagt. De aankondiging van de publicatie met een filmpje op Lucs Facebookpagina was een schot in de roos: al in de eerste uren na de release vonden kopers vlot hun weg naar de SKRIBIS-webshop.

Voor wie de auteur niet kent: de ervaringen van de huidige bondscoach (U16) en assistent-bondscoach (U17) van de Red Flames geven een bijzonder goed beeld van wat er zich allemaal afspeelt in een wereld die steeds meer onder de aandacht komt. Aan de hand van een reeks persoonlijke verhalen laat The Positive One elke speelster die tot het nationale elftal wil doordringen – en elke ouder van een dochter die daarvan droomt – kennismaken met de obstakels die ze op hun weg zullen tegenkomen.

Behalve met de voetbalarena zelf, is Luc Bosmans ook begaan met het sportbeleid voor meisjes. Want terwijl het aantal vrouwen op de grasmat elk jaar stijgt, hinkt hun aanwezigheid in bestuursorganen achterop. Voor een gelijke behandeling is dat nefast: wie niet vertegenwoordigd wordt aan de beslissingstafel, krijgt de kruimels. Een groter stuk van de koek voor het meisjes- en damesvoetbal kan alleen gerealiseerd worden als de stap wordt gezet naar meer emancipatie. Ook hiertoe probeert de auteur met The Positive One zijn steentje bij te dragen.

08/05/2017