Opdorp-Jaarmarkt en kermis

Hardback
Volume
248 p.
€ 40,00

Het Oost-Vlaamse landelijke Opdorp ligt verscholen in de verstedelijkte driehoek Brussel-Antwerpen-Mechelen. In heel wat Vlaamse dorpen behoorden kermissen en jaarmarkten traditioneel tot de belangrijkste feesten van het jaar. In Opdorp was dat nog meer uitgesproken: de jaarmarkt vormde de trots van de plaatselijke gemeenschap en zorgde voor uitstraling tot ver buiten de dorpsgrenzen. Het eerste deel van Opdorp-Jaarmarkt en kermis wekt dit glorierijke verleden opnieuw tot leven aan de hand van uniek historisch beeldmateriaal. Het tweede deel zoomt in op het heden en toont dat deze eeuwenoude traditie – hoewel veel kleinschaliger – ook vandaag nog steeds springlevend is.

Geografisch vormt Opdorp het middelpunt van Vlaanderen en kan het symbool staan voor het kloppende hart van onze regio. Daarom geeft dit boek niet alleen een beeld van hoe de kermis wordt gevierd in Opdorp, maar is het representatief voor de feestcultuur in heel wat Vlaamse dorpen. De vele foto’s van lachende mensen tijdens de talrijke volksactiviteiten maken het tot een echt feel good boek.

Productdetails
Productdetails
OndertitelZo leeft Opdorp
ISBN9789073626492
Jaar2017
NUR740
Formaat210 x 297 mm
Volume248 p.
Over de auteur

Als cost accountant bij een grootbank en Schepen van Financiën zit het hoofd van Geert Mannaert beroepsmatig dagdagelijks vol bedragen en cijfers. Zijn hart klopt echter voor de mensen en de natuur in zijn nabije leefomgeving.