Heavy Metal

Paperback
Volume
311 p.
€ 29,50

Goud heeft gedurende duizenden jaren een glansrol gespeeld als betaalmiddel en als middel om je koopkracht te beschermen. Goud vergaat nooit. Het verliest nooit zijn luister. Goud is het geld van God. Na zijn Bestseller God dobbelt niet op de beurs trekt Jan Longeval in Heavy Metal alle registers open. In zijn kenmerkende prikkelende stijl analyseert hij goud in al zijn aspecten – van de unieke chemische eigenschappen van dit edelmetaal en van de buitenaardse oorsprong van alle goud dat we delven op aarde, over de gouden draad die doorheen de wereldgeschiedenis loopt, tot de rol die goud zal opnemen in een nieuw economische bestel en de rol die het moet krijgen in je beleggingsportefeuille. Jan Longeval reikt ook verrassende economische en monetaire inzichten aan en ruimt tal van misverstanden uit de weg. Wist je bijvoorbeeld dat banken nagenoeg ongelimiteerd krediet kunnen verstrekken in een wereld waarin goud sinds 1971 geen rol meer speelt als anker van het financieel systeem? En dat het idee dat centrale banken geld bijdrukken om staatsobligaties te kopen niet strookt met de realiteit?

Groeiend wantrouwen in het geld van de overheid heeft aanleiding gegeven tot de lancering en het succes van cryptomunten als de bitcoin. Cryptomunten worden niet toevallig e-goud genoemd want ze willen een digitaal alternatief bieden voor fysiek goud. Maar kunnen ze optornen tegen een historiek die in millennia wordt geteld? Ontdek het antwoord, en nog veel meer, in een boek dat leest als een financiële thriller.

Productdetails
Productdetails
OndertitelAlles wat je moet weten over beleggen in goud
ISBN9789463969253
Jaar2020
NUR794, 738
Formaat156 x 234 mm
Volume311 p.
OrganisatieKounselor Consulting BV
Over de auteur

Jan Longeval is een onafhankelijk financieel expert ten dienste van institutionele beleggers en vermogende families. Hij is adjunct-professor aan de Vlerick Business School, waar hij Advanced Asset and Portfolio Management doceert en mee het Executive Programme on Asset management aanstuurt. Voordien was hij hoofd vermogensbeheer, bestuurder en lid van de groepsdirectie bij Bank Degroof Petercam. Hij stond in de jaren 1990 mee aan de wieg van het professioneel vermogensbeheer in België en was in Europa de eerste die de concepten uit behavioral finance toepaste op de beurs. Hij is voorzitter van de werkgroep rond duurzaam beleggen van PensioPlus, de Belgische vereniging van pensioeninstellingen. Heavy Metal is zijn tweede boek. Eerder publiceerde hij God dobbelt niet op de beurs.