Balanced Management

Paperback
Volume
161 p.
€ 24,00

In de laatste eeuw steeg de levensverwachting wereldwijd gemiddeld met 40 jaar. Een evidence-based benadering van de geneeskunde levert en leverde ongelofelijk sterke resultaten. De geneeskunde heeft enorme vooruitgang kunnen maken door een wetenschappelijke aanpak.

Bestaat er zoiets als een wetenschappelijke manier van ondernemen en management?

Dit boek legt uit hoe grote en kleine ondernemingen, maar ook ziekenhuizen, scholen en andere organisaties op een meer wetenschappelijke wijze hun organisatie kunnen beheren en beheersen om hun ambities waar te maken.

De vier fundamenten van 'Balanced Management' zullen helpen om management en ondernemen te verankeren in een wetenschappelijk kader. Lessen uit de gedragseconomie, zogenaamde 'goede praktijken' en 'evidence-based' management kunnen niet alleen onze strategische, maar ook onze dagdagelijkse operationele uitdagingen als ondernemer en manager ondersteunen. 

Dit boek schetst bondig de geschiedenis van de economische wetenschap en kadert vanuit dit perspectief de problemen die management en ondernemen lijken te weerhouden om wetenschappelijke methodes toe te passen. Daarnaast ontplooit het boek vooral een methodiek om in de voetsporen te kunnen treden van het succes van andere wetenschappen.

Management en ondernemen gaat over het realiseren van doelen in complexe omstandigheden. Wetenschappelijke inzichten bieden daarvoor een flinke houvast.

Productdetails
Productdetails
ISBN9789463969178
Jaar2020
NUR801
Formaat170 x 240 mm
Volume161 p.
OrganisatieKobus Consulting
Over de auteur

Jac Cuypers leidt Kobus, een onderneming die sinds jaar en dag strategisch, technologisch, operationeel en financieel advies verstrekt aan ondernemingen en organisaties. Als interim manager voerde hij bovendien een brede waaier van opdrachten uit als CEO, CFO en CIO in grote en kleine ondernemingen.