Schokkend blauw

Paperback
Volume
220 p.
€ 19,50

Stel dat je je leven kon overdoen, zou je dan andere keuzes maken?
Als Micheline Leblanc tien jaar na de val van haar zoon een fototentoonstelling bezoekt, werpt de confrontatie met de kunstenaar een ander licht op de gebeurtenissen die haar gezinsleven ontwrichtten. Haar foto, als icoon in het centrum geplaatst, brengt haar terug naar de beginjaren van haar huwelijk tijdens de woelige periode van mei ‘68.
Door de vogelliefhebberij van haar man die de inzet van het hele gezin vraagt, groeit bij Micheline het besef dat eeuwenoude structuren niet zonder meer kunnen worden veranderd. Argentijnse tango op tv voedt een tijdlang haar illusies dat het anders kan. Wanneer de logopedist PieterJan – die hun zoon Arne helpt – met zijn betrokkenheid haar dagelijkse leven doorbreekt, raken ze verstrengeld in een zinderende liefde. Met verstrekkende gevolgen.
Elk dramatisch verhaal kent een begin in zijn voorgeschiedenis, maar ontglipt je als je een vinger op de oorzaken probeert te leggen. In Schokkend blauw geven foto’s noch flarden van gesprekken uitsluitsel.
Dit verhaal leest als een psychologische roman, ingebed in een adembenemende thriller.

Lees hier een inerview met de auteur.

Productdetails
Productdetails
ISBN9789492944306
Jaar2018
NUR301
Formaat140 x 220 mm
Volume220 p.
Over de auteur

Mathilde Van Deynse is behalve schrijver ook beeldend kunstenaar en tangodanser. Ze studeerde Germaanse taal- en letterkunde en filosofie. Schokkend blauw is haar eerste roman.