Vraag me (niet) waarom

Paperback
Volume
112 p.
€ 20,00

Dit is een ideeënroman vermomd in een tragikomisch verhaal. Ike wil het maken als life coach. Zijn vrouw verlangt een kind. De Colombiaanse Valentina hoopt op een beter leven in Europa. En dan is er Naima, met twee zonen voor wie ze het beste wenst. In een tijd spanne van vier seizoenen komen de twijfels en waaien de hoofd personages naar de Vierwindenstraat in Sint-Jans-Molenbeek, de smeltkroes van Brussel. Tot … een schitterend ongeluk.

‘Wanneer we heel hard ons best doen, kunnen we het maken.’
Is dat zo? 

Vraag me (niet) waarom is een boek over vrijheid, gelijkheid en verbondenheid, en wat die idealen betekenen in het begin van de eenen twintigste eeuw. Kunnen we echt onszelf ontplooien, krijgt iedereen dezelfde kansen en bestaat samen horigheid? Op de achtergrond spelen de aan slagen in Brussel van 2016.

Productdetails
Productdetails
ISBN9789464445978
Jaar2024
NUR301
Formaat120 x 210 mm
Volume112 p.
Over de auteur

Dieter Van der Smissen (°1980) woont in Gent en werkt in Brussel als jurist en stadsbouwer bij Beliris. Tijdens zijn studies rechten in Leuven verdiepte hij zich in de ‘law & literature movement’ en maakte de verbinding tussen de roman Tuinfeest van Gyorgy Konrad en het recht op vrijheid van meningsuiting.
Hij is al 20 jaar verliefd op kinderen jeugdpsychiater Lindita Imeraj. Samen hebben ze een dochter Nyma. Hun grootste geschenk.
Met zijn muzikale vrienden van De Baard nam hij een EP op, Van Wat Is. Die plaat vormt tevens het decor van zijn eerste roman, Vraag me (niet) waarom.